Zilte ervaring

Cleanup langs de kust

Wat denk je er van om te jutten langs de zeereep en van het materiaal iets te maken? Of klussen in de duinen van de stichting Dunea? Op landgoed Ockenburg kun je aan de slag met het maken van knuppelpaden of timmeren van vogelnestkastjes. In de Amsterdamse waterleidingduinen kun je van alles leren over drinkwater en wildbeheer. Voor ‘Zilte Ervaringen’ kun je onder andere terecht in de omgeving van Den Haag, Hoek van Holland of noordelijker ter hoogte van Amsterdam.

Lees meer

Urban Beleving

Culturele ontmoetingen in de stad

Rotterdam is een stad waar ruim 170 verschillende nationaliteiten elkaar ontmoeten. In deze bruisende stad is veel te doen, te beleven en nog veel meer te ervaren. Maak klussenderwijze kennis met leefgewoonten, laat je verrassen door exotische eetstijlen en verrijk je netwerk met inspirerende contacten. Initiatieven die bijdragen aan een betere leefomgeving ondersteunen wij van harte.

Lees meer

Groene Ontdekking

Groenonderhoud in landschap of landgoed

Nederland heeft veel landgoederen maar niet elk landgoed rekenen we tot het cultureel erfgoed. Er is vaak structureel onderhoud nodig bij culturele erfgoederen. Meerdere maatschappelijke instellingen hebben behoefte aan onderhoud en groenverzorging. Een vrijwillige bijdrage daarbij is extra welkom. Wij organiseren daarom groene teamuitjes om deze activiteiten te steunen. Met onze uitgebreide ‘groene’ achtergrond geven wij een professionele begeleiding!

Lees meer

Beeldenstorm

Breng het in beeld!

Stel je eens voor: managers met opgestroopte mouwen zijn druk in de weer met piepschuim. Om extra materialen te verkrijgen onderhandelen zij met het gele, groene of paarse team. Ondertussen begeleiden kunstcoaches het creatieve proces: onderzoeken, samenwerken, keuzes maken en grenzen verleggen. Wat gebeurt hier? Dit is een creatieve manier van teambuilding. Vertaal de slogan van jouw organisatie in een menshoog beeld. Of maak een werkstuk om jouw visie op de toekomst te presenteren aan je team. Het resultaat: energie en verbinding binnen je team. En een kunstwerk dat herinnert aan dit doel en deze dag.

Lees meer

Fotografie in Zicht

Ontdek stad en land

Met je team maak je een beeldverslag van de werkzaamheden op een prachtig landgoed. Of geeft de buurt een opfrisbeurt met ‘Wallpapers’ of ‘ContainerPrints’. Zo kunnen buurtbewoners zien wat de kwaliteit van hun eigen leefomgeving is. Met TeamTalent leg je de kwaliteiten van je collega’s op artistieke wijze vast. Met de FotoChallenge – een fotospeurtocht – maak je een culturele reis naar markante punten in de stad.

Lees meer

Kleur bekennen

Expressief aan de slag!

In deze creatieve sessie gaat het om het zien en laten zien van kwaliteiten van jezelf, maar ook die van je collega’s. Het waarderen van diezelfde kwaliteiten is minstens zo belangrijk. Daarmee maak je duidelijk hoe jij je verhoudt tot de ander en de organisatie. Voor de uitvoering van dit creatieve onderzoek gebruik je de abstracte ‘taal’ van vormen en kleuren zodat jij en je collega’s een gelijkwaardige start maken. We laten je niet zomaar los want net zoals in het professionele leven gelden ook hier een aantal ‘spelregels’. Eén van die spelregels is dat er een interessant kunstwerk ontstaat met een boodschap.

Lees meer

Wildschilderen

Van zwerfafval naar kunstwerk!

Iedereen kan schilderen! Het is een effectieve manier om de teamdoelen te bespreken of een collega in het zonnetje te zetten. Combineer dit creatieve teamuitje eens met een kick-off of het vieren van een jubileum. Wil je het schilderen combineren met een goed doel? Verwerk dan zwerfvuil in je schilderij om een krachtig statement te maken. Of schenk de kunstwerken aan een zorginstelling of wijk om muren op te fleuren.

Lees meer

Creatieve Brainstorm

Tekenen in teamverband

Samen met je team brainstormen helpt je bij het doorbreken van je standaard denkpatroon. Tekenen helpt bij het creëren van nieuwe ideeën, oplossen van problemen en helder krijgen van doelen. Niet zo gek eigenlijk, want wie tekent gebruikt zijn rechter hersenhelft: het domein van creativiteit, emotie en verbeelding. Verbeelding is de kweekplaats van innovatieve oplossingen. Bovendien geeft tekenen met je team energie en verbinding.

Lees meer

Storytelling

Presenteer jouw uniek verhaal

Storytelling is het persoonlijke verhaal van jouw organisatie of product. Door dit op een authentieke manier te vertellen, kun je mensen inspireren en verbinden. Het gaat naast het creëren van naamsbekendheid ook om normen en waarden. Je kunt laten zien wat jouw organisatie belangrijk vindt en waar jouw product voor staat. Wanneer jouw verhaal de juiste tone-of-voice heeft, zullen je medewerkers zich ook aangesproken en betrokken voelen bij jouw organisatie en product.

Lees meer