Eiland van Brienenoord – Rotterdam

Oase van rust in een ruige omgeving

Weinig Rotterdammers weten er van. En elke keer weer als ik er vanuit mijn enthousiasme over schrijf denk ik “eigenlijk zou ik het niet moeten vertellen”; dat het Eiland bestaat. Het is een oase van rust in een ruige industriele omgeving: het ‘Eiland van Brienenoord”.

Het Eiland van Brienenoord ligt, zoals de naam al doet vermoeden, onder de van Brienenoord brug. De weg er naar toe is minstens zo interessant. Na de Brienenoord passeer je een van Nederlands meest drukke verkeerspleinen om vervolgens de stad in te rijden, richting de Kuip en dan net, na een onbetekenend bedrijventerrein sla je een weg in. Aan het einde van de weg doemt het water en een idyllisch bruggetje op. Daar is het Eiland! Een prachtig natuurgebied met bos, grasvlakten, open water, kleine poelen en een heuse getijdengeul.

Het beslaat een oppervlakte van 17 hectare. Op dit terrein staan de houten barakken van de groepsaccommodatie Arend en de Zeemeeuw, zie hieronder.

Het is een eenvoudige accommodatie, basic zogezegd, in scoutingsfeer maar ondergedompeld in een fantastisch ruige natuurlijke omgeving met fraaie uitzichten.

De accommodatie heeft een capaciteit voor ruim 50 personen. Er is voldoende parkeergelegenheid en een redelijke aansluiting op het OV. Je kunt er trouwens ook met de boot komen!

Wat kun je hier verder doen?

Wil je creatief met nuttig combineren dan kun je losgaan met zwerfvuil rapen en dat verwerken in een kunstwerk.

Met natuurlijke materialen kun je Landart objecten maken onder begeleiding van een gepassioneerde kunstenaar. Of maak van het dagje Rotterdam een maritieme ervaring met de boot de Waterstad.

In deze ‘scoutingsfeer’ past natuurlijk een barbecue met kampvuur die wij op maat voor je samenstellen.

Neem contact met ons op voor meer informatie.