Bedrijfsuitje in Rotterdam

KRO Televisie opnamen – Markant Nederland

In het jaar 2000 werden we benaderd door de redactie van de KRO. De vraag was of er een filmploeg mee kon lopen met een evenementprogramma. BuitenGewoon bevond zich in een aanloopfase dus echt heel erg veel evenementen waren er toen nog niet. We besloten een tot dan toe populair programma te doen maar dan met figuranten deels zelf en deels door de KRO aangeleverd.

Het was een heel bijzondere ervaring. Vier dagen lang optrekken met een regisseur, cameraman, geluidsman en een technicus. Dwars door Rotterdam, parkjes, moderne architectuur. Beton, staal en glas wisselden we af met idyllische groene vaak onbekende plekjes in Rotterdam. Zoals het Cederhof en park Schoonoord.
Als gids figureerde de even enthousiaste als sympathieke ras Rotterdammer Co van Schaick, die, mede door zijn ervaring, toegang wist te krijgen tot exclusieve locaties als het ‘dak van het beursgebouw’.
De opnamen zijn uiteindelijk samengebracht tot twintig minuten zendtijd voor het programma Markant Nederland.

Alleen het er aan mee mogen doen was voor ons al winst en het deed me wederom beseffen wat een stad als Rotterdam aan moois te bieden heeft.

Een paar van mijn favoriete plekken waar je met je team of bedrijfsuitje veel kunt beleven zijn:

Het Park – bekender als het park waar de Euromast staat. Als je daar toch bent drink dan eens een bak koffie in de meest Rotterdamse havenkroeg “De Ballentent’. Als je na de koffie in noordelijke richting door Het Park loopt (ontwerper Zocher) vergeet dan niet een bezoekje te brengen aan Schoonoord. Dat is een kleine botanische tuin dat beheerd wordt door de gemeente Rotterdam. Een prachtige verstilde en … romantische plek.

Als je vanuit dit parkje de Westzeedijk oversteekt kun je kiezen voor een bezoek aan de Kunsthal van Rem Koolhaas, museum Boymans van Beuningen (architect Steur) het NAI (Jo Coenen) of het Natuurhistorisch museum. Het museumpark verbindt al deze musea met een zeer levendige tuin ontworpen door Yves Brunier. Vooral op warme zomerdagen is het prettig toeven. En als je daar dan toch bent is het leuk een stukje langs de Maas te lopen. Doe dat dan in de richting van de Maastunnel dan kun je kennismaken met een van de langste en mooiste roltrappen!

Veel plezier!

Dolf Houtman

markant-nederland-kro-buitengewoonevenementen