Denk je aan een bedrijfsuitje in Rotterdam? Soms ontdek je toch weer een fantastische plek. In dit geval gaat het om een plek die al lang bestaat en waarvan ik mezelf afvraag hoe het komt dat ik daar nog nooit eerder ben geweest. De heemtuin in Rotterdam aan de Kralingse Plas is zo’n plek.

Kralingse Plas

We treffen het wat weer betreft redelijk als we met een groep studenten richting Rotterdam Kralingse Plas vertrekken. Niet heel warm, een zonnetje maar af en toe ook een bui regen. Wonder boven wonder meldt vrijwel de gehele groep zich op het verzamelpunt Kralingse Zoom. Vanaf daar nemen we de metro om een paar haltes verderop al wandelend naar de heemtuin te gaan.

najaarskleuren_rotterdam_buitengewoon

Heemtuin

De heemtuin ligt aan de Noord oost kan van de Kralingse Plas, verscholen in het groen en volgens de beheerder de laatste jaren flink aangepakt met het kappen van veel bomen om meer licht maar ook meer veiligheid in de tuin te krijgen.

Het paar hectare grote terrein voelt prettig aan, is besloten en biedt hele fraaie doorzichten over het water. Grappig dat ik als geboren en getogen Rotterdammer deze plek gemist heb!

takken_heemtuinrotterdam_buitengewoon

Stinsenplanten

De gepassioneerde beheerder vertelt ons dat ze het terrein opgedeeld hebben in: een wilgenbos, het oude gedeelte en de stinsentuin. Stinsenplanten zijn bolgewassen die in de VOC tijd naar Nederland gebracht zijn. Deze exoten hebben hier zo goed kunnen aanslaan dat ze zich een plaats verworven hebben tussen de Nederlandse flora en er nu feitelijk bij horen. De heemtuin is voor ieder vrij toegankelijk, ’s avonds sluit men dit deel af.

Bedrijfsuitje Rotterdam

Het hoeft geen betoog dat dit een prachtige plek is om middenin de stad er even helemaal uit te zijn. De vergezichten inspireren terwijl de bomen het licht heel mooi verstrooien. Verderop ligt een avonturen bos met onder andere klimbomen. Mocht je een bedrijfsuitje in Rotterdam overwegen dan kun je hier volop je hart ophalen.

dipsacus_heemtuinrotterdam_buitengewoon

Lees ook:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *