Zwerfafval en duurzaamheid. Het heeft wat weg van een moeizame relatie. Ogenschijnlijk onverenigbaar. Het één sluit het ander uit! Of toch niet helemaal? Wat ons betreft niet.  Sterker nog als je anders naar zaken probeert te kijken, het perspectief laat kantelen – doemen er mogelijkheden op. Omdenken noemen we dat tegenwoordig, maar wij noemen het creativiteit.

Anders kijken

Het interessante is dat we die andere manier van kijken naar de dingen juist vandaag de dag hard nodig hebben. We moeten nu meer dan ooit denken in mogelijkheden, zodat we klimaatzaken in goede banen kunnen leiden. We kijken dus niet de andere kant op maar buigen het gegeven om naar een positieve daad. Feitelijk maakt het niet uit hoe je dat doet, maar teamuitjes blijken zich wel erg goed te lenen voor duurzame en goed doel klussen. Vele handen maken licht werk, terwijl wij als organisator er spelelementen aan toe voegen om het tot een onvergetelijk geheel te maken.

Creatief

Als team verzamel je de bruikbare plastics om er vervolgens een compositie van te maken. Een 3D kunstwerk waarbij je bijvoorbeeld als team de opdracht krijgt om actuele zaken die binnen je organisatie speelt te vertalen naar dit kunstobject. Een aansprekend kunstobject – een kunstenaar begeleidt de teams vakkundig om het geheel naar een hoger artistiek niveau te brengen, want het is natuurlijk wel de bedoeling dat het kunstwerk een blijvende herinnering vormt. Spelenderwijze leer je van alles over wat composities zijn, hoe je de boel ordent en hoe je een ‘boodschap’ kunt overbrengen met een compositie.

Plastic verzamelen met het team van Rijkswaterstaat.

3x duurzaam

Het duurzame zit in het gegeven dat je met je team afval verzamelt maar ook dat je door die bezigheid nadenkt over afval en je vervolgens uitgedaagd wordt om met je collega’s iets te doen wat volstrekt ongewoon is. Het mooie is dat iedereen binnen het team gelijkwaardig is aan elkaar.

Strand, landgoed en buitenplaats

Het ‘oogsten’ van zwerfafval organiseren we overal in Nederland. Dat doen we natuurlijk zo duurzaam mogelijk dichtbij waar het bedrijf is gevestigd. Wil je met je team langs de grote rivieren aan de slag? Of in een stad? Ook op landgoederen en buitenplaatsen zijn er veel mogelijkheden.

Elk evenement is voor ons een kans om teams meer bewust te maken en met andere ogen te laten kijken naar de omgeving en de ander. Daarom doen we wat we doen!

Auteur: Dolf Houtman

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *