Eiland van Brienenoord – Rotterdam

Oase van rust in een ruige omgeving

Weinig Rotterdammers weten er van. En elke keer weer als ik er vanuit mijn enthousiasme over schrijf denk ik “eigenlijk zou ik het niet moeten vertellen”; dat het Eiland bestaat. Het is een oase van rust in een ruige industriele omgeving: het ‘Eiland van Brienenoord”.

Het Eiland van Brienenoord ligt, zoals de naam al doet vermoeden, onder de van Brienenoord brug. De weg er naar toe is minstens zo interessant. Na de Brienenoord passeer je een van Nederlands meest drukke verkeerspleinen om vervolgens de stad in te rijden, richting de Kuip en dan net, na een onbetekenend bedrijventerrein sla je een weg in. Aan het einde van de weg doemt het water en een idyllisch bruggetje op. Daar is het Eiland! Een prachtig natuurgebied met bos, grasvlakten, open water, kleine poelen en een heuse getijdengeul.

Lees meer

Pinetum Dennehorst – Lunteren

Luisteren naar de stilte

Pinetum Dennenhorst in Lunteren is een prima locatie om opnieuw te ‘luisteren’ naar de stilte of de stilte juist aan te vullen met het geluid van prachtige klankschalen.

Een pinetum is een speciaal soort tuin. In dit geval een tuin waar een grote en bijzondere verzameling naaldbomen is aangeplant. Als je niets aan onderhoud zou doen in deze tuin dan treed al snel verwildering op met als gevolg dat de bijzondere coniferensoorten het loodje leggen.

Lees meer

Rotterdam Waterstad – Rotterdam

Drijvende bruine kroeg

De enige echte Rotterdamse ‘drijvende bruine kroeg’. Vakkundig op koers gehouden door de innemende kapitein Frans de Brunne.

Deze gezellige boot kun je prima inzetten voor je waterexcursies, maar we gebruiken de Waterstad ook voor schildersessies en heftige percussie workshops waarbij je helemaal los kunt gaan.

Lees meer

Kasteel Geldrop – Brabant

Lusthof en dwalen

Kasteel Geldrop is een fraaie locatie in het Brabantse Geldrop. Het landgoed bestaat uit een heerlijke moestuin met klassieke indeling en kassencomplex. De tuin in Engelse landschapsstijl met diverse eeuwenoude bomen is een lust voor het oog. Een ecologische tuin waar je kunt dwalen vormt het slotstuk.

Kasteel Geldrop is altijd op zoek naar actieve ‘groene handen’. Om de prachtige Engelse tuin en de klassieke moestuin in goede staat te houden is onderhoud uitermate welkom. Een omgeving voor liefhebbers van cultuur, interieur en architectuur.

Lees meer