Pinetum Dennehorst – Lunteren

Luisteren naar de stilte

Pinetum Dennenhorst in Lunteren is een prima locatie om opnieuw te ‘luisteren’ naar de stilte of de stilte juist aan te vullen met het geluid van prachtige klankschalen.

Een pinetum is een speciaal soort tuin. In dit geval een tuin waar een grote en bijzondere verzameling naaldbomen is aangeplant. Als je niets aan onderhoud zou doen in deze tuin dan treed al snel verwildering op met als gevolg dat de bijzondere coniferensoorten het loodje leggen.

Een van de manieren om deze bijzondere naaldbomen collectie veilig te stellen is om de zogenaamde zaailingen te verwijderen. Zaailingen zijn kleine ontkiemende plantjes die vanzelf groeien en groter worden.

Wat kun je hier verder doen

De Dennehorst ligt direct achter een gastvrij restaurant. Dit restaurant vormt een prima uitvalsbasis voor vergaderingen, diners en lunches. De omgeving biedt bovendien een keur aan fantastische wandelpaden. Op deze manier kun je het ‘klussen in het groen’ afwisselen met het ontdekken van de omgeving.

In de Dennehorst zelf kun je gebruik maken van de stilte. Opnieuw leren luisteren naar jezelf en naar je collega’s met klankschalen. Creatieve schildersessies of het maken van sculpturen met natuurlijke materialen uit de directe omgeving kan natuurlijk ook.

Wil je meer weten over locaties? Neem vrijblijvend contact op.